Cheesecake de capsuni

de cristinne in Torturi, 21 Iun 2011 | 5004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr mascarpone
  • 200 ml smantana dulce pt frisca;
  • 1 pachet de biscuiti petit beurre (140gr)
  • 75 grame unt
  • 500 gr capsuni;
  • 150gr zahar brun ;
  • 1 zahar vanilat;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake de capsuni:

Facem un blat din biscuiti sfarmati si amestecati cu unt topit. Se pune in forma detasabila si se da la cuptor (pt cine vrea mai crocant) pt 10minute (sau se lasa asa usor moale, fara sa mai fie pus la cuptor ). Se scoate si se lasa la racit.

Se bate frisca lichida . Se bate separat zaharul vanilat cu zaharul brun (eu l-am rasnitat (pudra) ca sa se topeasca mai repede, asa fac la toate prajiturile) cu branza mascarpone. Se adauga apoi si frisca in prealabil batuta bine. Se obtine un amestec destul de consistent si pufos.

Am spalat capsunile si am pastrat jumatate la frigider pudrate cu zahar ca sa isi lase nitel sirop si jumatate le-am amestecat cu nitel zahar si le-am dat intr-un clocot ca si cum as fi facut un jeleu- dulceata de capsune. Se lasa la racit. Se aseaza in forma detasabila deasupra blatului acest jeleu rece de capsune. Apoi se aseaza tot mixul de crema de mai sus si se niveleaza . Deasupra am adaugat capsunile  ramase frumos aranjate.

Siropul care s-a lasat  de la capsune, l-am pus pe foc impreuna cu un plic de gelatina si conform instructiunilor de pe pachet  am facut acest jeleu pe care l-am turnat in fir subtire caldut peste capsunile intregi ornate. Se da la rece cateva ore si abia dupa, se scoate inelul detasabil de la forma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițel în crustă de pâine, cu salată - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:29

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

pe 27.10 la 20:10

Lipie cu chiftele de pui în stil turcesc - Rețeta savuroasă și aromată

pe 27.10 la 11:23

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]