Cheesecake cu visine (fara coacere)

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 23 Sep 2016 | 4566 vizualizari

 

Iubesc cheesecake-ul .......

 

INGREDIENTE

  • 350 g biscuiti
  • 120 g unt
  • 60 g ciocolata alba
  • 250 g mascarpone
  • 150 g zahar pudra
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 400 g iaurt 10% grasime
  • 400 g visine
  • 250 g zahar
  • 4 linguri amidon
  • 15 g gelatina granule
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu visine (fara coacere):

Macinam biscuitii, Topim ciocolata alba cu untul. Amestecam biscuitii cu untul topit cu ciocolata. Tapetam o forma rotunda de tort cu folie alimentara sau de aluminiu si asezam amestecul de biscuiti presand usor si ridicand si marginile. Introducem tava la rece.

Mixam frisca.Punem gelatina la inmuiat. Amestecam mascarponele cu zaharul pudra, adaugam iaurtul si apoi frisca batuta. Incalzim gelatina(10 g) apoi o adaugam in compozitie. Peste biscuitii din tava punem un strat subire de crema, apoi asezam cateva forme de silicon si punem restul compozitiei printre formele de silicon. Introducem tava la rece.

Pentru jeleul de visine punem intr-un vas pe foc visinele  impreuna cu cele 250 g de zahar si lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam amidonul subtiat cu 2-3 linguri de apa sau de zeama de la visine.Mai lasam sa dea cateva clocote apoi indepartam de pe foc. Inmuiem gelatina (5 g) apoi o incalzim si o adaugam peste visine. Lasam sa se raceasca complet.

Dupa ce s-a racit jeleul de visine scoatem tava de la rece, indepartam formele de silicon si in fiecare adancitura punem visine din jeleul pregatit. Turnam zeama peste intreaga suprafata si introducem din nou la rece pana se intareste. 

Scoatem forma de tort si ornam cu putin praf de biscuiti.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu visine (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, lamaie si limoncello