Dupa reteta lui Cristi Roman, o aveam trecuta la favorite de muuult si acum i-a venit randul :)
Biscuitii se maruntesc la robot. Se amesteca cu untul topit si se preseaza bine intr-o tava de tort cu pereti detasabili. Se pune la rece pana se pregateste umplutura.
Se amesteca la robot branza dulce cu mascarpone, ouale, zaharul, untul de arahide si vanilia. Se mixeaza bine pana amestecul devine cremos. Se rastoarna compozitia peste biscuiti si se coace in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pana se incheaga bine compozitia si se rumeneste usor deasupra.
Se scoate tava si se lasa la racit 15- 20 de minute. Se taie bananele rondele putin pe diagonala si se asaza deasupra cheesecake-ului. Se pregateste toppingul. Intr-o craticioara se topeste ciocolata cu frisca si untul, amestecand usor. Se toarna apoi peste banane si se lasa la racit. Cand cheesecake-ul este rece se pune la frigider 2-3 ore inainte de a se taia.