Cheesecake cu rosii si busuioc

de FLORYAVRAM in Aperitive / Garnituri, 23 Mai 2011 | 4120 vizualizari

 

Cand spui cheescake gandul te duce direct la minuntul desert cu diferite topping-uri ,unul mai apetisant decat celalalt. Insa eu va propun o alta varianta ,una sarata cu umplutura si decor din ingrediente tipic mediteraneene. Ricotta,parmezanul,busuiocul sunt doar cateva dintre ele,iar eu va propun sa o incercati deoarece este simplu de facut,aromata si sanatoasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr rosii(4 rosii medii)
  • 100 gr felii de paine uscata
  • 100 gr unt
  • 250 gr ricotta(sau crema de branza)
  • 8 gr de gelatina(4 foi)
  • 10 frunze mari de busuioc
  • 115 ml smantana slaba
  • 20 gr seminte de pin
  • 1 catel de usturoi
  • 20 gr parmezan ras
  • 3 linguri ulei extravirgin de masline
  • 1/2 lingurita de sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu rosii si busuioc:

Intai punem gelatina la inmuiat intr-un vas cu apa rece.Painea uscata o mixam in blender si o maruntim,adaugam untul topit,omogenizam si transferam compozitia intr-o forma cu peretii detasabili de 18 cm(a mea a fost ceva mai mare si a iesit cam plata,dar la fel de buna :) ).Presam cu un pahar si pastram la frigider.Intre timp mixam la blender busuiocul,sarea,catelul de usturoi si semintele de pin.

Intr-un vas punem ricotta,adaugam amestecul de busuioc,uleiul de masline si parmezanul ras.Separat incalzim usor smantana si topim in ea gelatina scursa de apa,apoi incorporam la celelalte ingrediente.Obtinem un amestec cremos pe care il intindem uniform peste baza.Punem la frigider in jur de o ora,timp in care taiem rosiile feliute ,lasandu-le la scurs sa mai piarda din lichid.

Decoram apoi cheesecake-ul nostru cu ele si frunze de busuioc proaspat.O retea simplu de facut,delicioasa dar mai ales sanatoasa!Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu rosii si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Omleta "pomana porcului"