Astazi ma imbat. Am trecut de la grupa mica la juniori, un motiv serios, ce mai ... Si cum apa plata cu lamaie nu e la indemana am zis ca o praji cu fructe de vara ar merge bine
Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca pana devine o compozitie spumoasa.
Adaugam pe rand galbenusurile, laptelle, praful de sare si faina in ploaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 minute sa se odihneasca.
Se intinde aluatul in foaie, se tapeteaza o forma de tarta (eu m-am hotarat sa pun in tava dreptunghiulara ca mi s-a parut putin cam mult aluatul si nu am vrut sa iasa foarte groasa), se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor la temperatura potrivita.
Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.
Coacazele se spala, se desprind de pe codite si se fierb la foc iute amestecate cu zahar.
Cand siropul este bine inchegat se iau de pe foc, se amesteca cu gelatina si se lasa sa se raceasca putin.
Se umple tarta cu amestecul de coacaze si se lasa la rece o ora.