Tarta cu coacaze rosii

de lira in Prajituri, 12 Iul 2010 | 12559 vizualizari

 

Astazi ma imbat. Am trecut de la grupa mica la juniori, un motiv serios, ce mai ... Si cum apa plata cu lamaie nu e la indemana am zis ca o praji cu fructe de vara ar merge bine

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru amestecul de coacaze:
  • 300 g coacaze rosii/strugurasi
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu coacaze rosii:

Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca pana devine o compozitie spumoasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, laptelle, praful de sare si faina in ploaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 minute sa se odihneasca.

Se intinde aluatul in foaie, se tapeteaza o forma de tarta (eu m-am hotarat sa pun in tava dreptunghiulara ca mi s-a parut putin cam mult aluatul si nu am vrut sa iasa foarte groasa), se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor la temperatura potrivita.

Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Coacazele se spala, se desprind de pe codite si se fierb la foc iute amestecate cu zahar.

Cand siropul este bine inchegat se iau de pe foc, se amesteca cu gelatina si se lasa sa se raceasca putin.

Se umple tarta cu amestecul de coacaze si se lasa la rece o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ubulika 1

13.07.2010, 15:14

pfff...ce as manca niste strugurasi

lira 1

13.07.2010, 15:15

te invit draga mea la o portie. Oricum se face f. rapid

kitzlena 1

11.08.2013, 11:27

O minunatie de tarta, am facut o si acum o fac iar cu placere, super buna. Merci fein draga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura din batoane "mars"