Tarta cu coacaze rosii

de lira in Prajituri, 12 Iul 2010 | 12214 vizualizari

 

Astazi ma imbat. Am trecut de la grupa mica la juniori, un motiv serios, ce mai ... Si cum apa plata cu lamaie nu e la indemana am zis ca o praji cu fructe de vara ar merge bine

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 300 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • Ingrediente pentru amestecul de coacaze:
  • 300 g coacaze rosii/strugurasi
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet de gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu coacaze rosii:

Untul cu zaharul si zaharul vanilat se freaca pana devine o compozitie spumoasa.

Adaugam pe rand galbenusurile, laptelle, praful de sare si faina in ploaie. Se framanta bine pana se obtine un aluat omogen care se lasa 30 minute sa se odihneasca.

Se intinde aluatul in foaie, se tapeteaza o forma de tarta (eu m-am hotarat sa pun in tava dreptunghiulara ca mi s-a parut putin cam mult aluatul si nu am vrut sa iasa foarte groasa), se inteapa cu furculita din loc in loc si se da la cuptor la temperatura potrivita.

Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca.

Coacazele se spala, se desprind de pe codite si se fierb la foc iute amestecate cu zahar.

Cand siropul este bine inchegat se iau de pe foc, se amesteca cu gelatina si se lasa sa se raceasca putin.

Se umple tarta cu amestecul de coacaze si se lasa la rece o ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu coacaze rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Ubulika 1

13.07.2010, 15:14

pfff...ce as manca niste strugurasi

lira 1

13.07.2010, 15:15

te invit draga mea la o portie. Oricum se face f. rapid

kitzlena 1

11.08.2013, 11:27

O minunatie de tarta, am facut o si acum o fac iar cu placere, super buna. Merci fein draga

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat