Martisoare dulci

de epurasha2bb in Prajituri, 8 Mar 2011 | 5927 vizualizari

 

pornind de la o reteta a Lianei Filipas, una dintre fetele de pe blogul Bucatrasele vesele, am facuyt aceste martisoare dulci dar fara coloranti, folosind putina sfecla rosie indulcita cu lapte, zahar si vanilie.Au iesit de un roz dragalas nu rosii cum speram eu insa foarte pufoase si deosebit de gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 110 g unt nesarat Lacteea
  • 50 g zahar(3 linguri pudra si restul normal)
  • 1 galbenus crud de ou de gaina
  • 4 picaturi esenta de vanilie
  • 220 g faina laba de prajituri
  • 1 pliculet praf de copt
  • 4 linguri zeama de la piureul de sfecla rosie( pt. care ne trebuie o jumatate de radacina mica de sfecla rosie, 4 linguri de lapte rece, 3 linguri de zahar si 3 picaturi esenta de vanilie)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Martisoare dulci:

Se freaca spuma untul cu galbenusul si zaharul si esenta de vanilie.Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se fac 2 bile.Facem piureul de sfecla dand pe razatoare sfecla si apoi amestecand cu laptele, esneta de vanilie si zaharul se paseaza.Se strecoara 4 linguride zema care se adauga in jumatate din aluat, una din bile.Se famanta bine folosind inca putina faina ca sa nu se lipeasca.Se fac apoi diverse modele, rasucind bentite de lauiat intre palme si incrucisandu-le.Se coc la cuptorul incins in tava cu hartie de copt si la foc mediu cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Martisoare dulci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie