Ce sa pregatim noi pentru sambata? M-am uitat prin bucatarie si pe masa ma astepta un cos maaare mare cu mere si prune. Prunele au disparut imediat,cand m-am apucat sa fac galuste cu prune (reteta va aparea curand pe blog). Iar cu merele ce sa facem? Numa bine ca in frigider am gasit si crema de branza!! E clar,facem cheesecake bun bun!!
Cheesecake-ul cu mere si nuca a fost delicios! A fost, desigur,pentru ca in cateva ore m-am apucat sa spal tava goala pentru ca cheescake-ul era disparut!
Punem biscuiti in blender si ii maruntim bine bine. Apoi amestecam biscuitii cu untul topit si zaharul. Trebuie sa obtineti o compozitie lipicoasa care se poate modela. Ungem cu unt o tava rotunda cu pereti detasabili (sau punem hartie de copt). Punem aluatul in tava si cu mana sau un pahar intindem bine aluatul pe fundul tavii. Lasam la cuptor cam 10 minute. Apoi scoatem blatul si il lasam la racit.
Mixam la viteza mica branza,zaharul si vanilia,pana cand zaharul aproape s-a topit. Apoi adaugam ouale pe rand,mixand bine dupa fiecare.
Pe marginea blatului rece punem felii de mere (spalate si decojite),apoi punem crema de branza.Scuturam putin tava pentru a se intinde uniform crema.Apoi dam la cuptor aprox. 10 minute.
Amestecam faina cu untul. Dupa ce s-au omogenizat un pic adaugam zaharul si fulgii de ovaz.Trebuie sa obtinem o consistenta firimicioasa.
Scoatem blatul din cuptor si pe deasupra punem felii de mere (la fel, decojite), punem toppingul, presaram nucile macinate si scortisoara si mai lasam la cuptor 30 minute.
Cand cheesecake-ul este gata il lasam la racit iar apoi la frigider peste noapte iar dimineata va veti bucura de un desert delicios cu mere! Spor la treaba!
1
Puteti adauga pe deasupra cheesecake-ului si doua straturi de mere :)