Cheesecake cu lichior de cafea

de Dulceatadetrandafiri in Prajituri, 5 Mai 2011 | 5498 vizualizari

 

Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum, ti-l recomand intr-o zi calduroasa. Aproape ca o inghetata topita, cu gust de cafea, un desert pe care cei mici probabil nu-l vor gusta, dar adultii deja familiarizati cu aroma cafelei il vor aprecia cu siguranta.
Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.

 

INGREDIENTE

  • Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:
  • 250 gr crema Quark
  • 250 gr crema mascarpone
  • 150 ml lichior crema de cafea Angelli
  • 150 ml smantana lichida (pentru frisca)
  • 140 gr zahar fin
  • 2 oua
  • 5 linguri de apa rece si 15 gr de gelatina 
  • esenta de cafea
  • Pentru jeleu:
  • o lingurita cu varf de gelatina
  • 150 de ml de cafea tare, proaspat preparata
  • 3 lingurite de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lichior de cafea:

Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata, se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema.

Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos.

Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.  Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lichior de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema desert cu oua si zahar caramel