Cheesecake cu lamaie si zmeura

de deyutzky in Prajituri, 25 Apr 2014 | 11719 vizualizari

 

De data aceasta am vrut sa incerc blatul pentru tarte al Timeei, a iesit delicios! Multumesc! :*

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 125 g unt
  • 230-240 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 varf de cutit de sare
  • Crema:
  • 500 g branza de vaci dulce
  • 400 g smantana
  • 250 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 fiole esenta de vanilie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 4 oua
  • zmeura congelata sau proaspata
  • frunze de menta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie si zmeura:

Blat:

Amestecam untul cu zaharul si cu sarea.

Punem oul batut, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de la 1/2 lamaie.

Adaugam treptat faina si amestecam, iar apoi incepem sa framantam aluatul cu mainile. Daca vi se pare lipicios mai adaugati putina faina pana cand acesta nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru 1 ora sau pentru 20-30 minute la congelator (in cazul in care va grabiti).

Scoatem aluatul si il intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda subtire pe care o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.

Intepam blatul cu o furculita din loc in loc si il umplem cu crema: mixam intr-un bol branza de vaci cu zaharul dupa care adaugam smantana. 

Adaugam pe rand ouale amestecand cu un tel, iar la sfarsit punem zeama de lamaie si esenta si amestecam pana la omogenizare.

Turnam crema peste blatul din tava si dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox 1 ora la foc mic.

Cand crema are deasupra o pelicula lucioasa (este legata) se inchide focul si se lasa la racit in cuptor.

Dupa ce s-a racit se transfera pe un platou, se orneaza cu zmeura si frunze de menta si se pastreaza la frigider.

Va invit la desert! <3

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu zmeura (fara coacere)