Cheesecake cu lamaie

de Corinuta in Prajituri, 11 Iul 2013 | 18107 vizualizari

 

Tare buna prajitura, fix pe gustul meu asa acrisoara! Unde mai pui ca nici n-am deschis cuptorul ca sa o fac, deci e perfecta pentru vara!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g biscuiti
  • 150 g unt
  • 1 lamaie
  • Pentru crema de lamaie:
  • 3 oua
  • 125 g zahar
  • 2 lamai
  • 1 lingura cu varf amidon
  • 50 g unt
  • Pentru crema de branza:
  • 500 g branza quark
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar praf
  • 1 pliculet gelatina
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu lamaie:

Prima data pregatim blatul: se zdrobesc biscuitii, untul se topeste, se razuie coaja de lamaie si se stoarce zeama. Amestecam bine biscuitii zdrobiti cu untul topit, coaja si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se intinde intr-o tava rotunda cu margini detasabile, tapetata cu hartie de copt sau folie alimentara, apoi se da la frigider.

Pentru crema de lamaie: intr-un bol mixam ouale cu zaharul pana se topeste. Razuim coaja de la lamai si le stoarcem, apoi amestecam zeama cu amidonul, peste care turnam compozitia cu aoua si coaja razuita. Se fierbe crema pe aburi 5-10 minute pana devine consistenta ca o budinca. Se ia de pe aburi, se amesteca cu untul si se lasa la racit.

Se bate frisca spuma si cand e aproape gata se adauga zaharul si se mai mixeaza putin. Adaugam cate o lingura de branza, mixand incet pana o incorporam pe toata, apoi crema de lamaie si gelatina preparata asa cum scrie pe ambalaj.

Se toarna crema obtinuta peste blat si se da la frigider pana se intareste. Se orneaza dupa preferinte, sau se serveste asa simplu.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la crema de lamaie puteti adauga si o pastaie de vanilie

2

eu am facut prajitura in tava de 26 cm diametru, asa am avut, dar puteti face in tava mai mica, va iesi mai inalta

3

puteti pastra 2 linguri din crema de lamaie pentru ornat deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]