Un desert tare bun atat pentru copii cat si pentru diabetici. De ce? Pentru ca Green sugar are 0 calorii si 0 indice glicemic.
Pt. gem:
Se curata orezul de impuritati si se spala in mai multe ape. Se pune la fiert cu apa si praful de sare, amestecand mereu. Dupa ce a scazut toata apa se adauga laptele fierbinte. Se adauga si Green Sugar si se fierbe orezul pana scade laptele. La final se ia de pe foc si se acopera pentru cateva minute. Se pune esenta de vanilie.
Gemul: Se spala si se curata capsunile, se taie in bucati mai mici, banana se taie rondele si se pun toate intr-o craticioara. Se adauga Green Sugar, zeama de lamaie si se pun pe foc potrivit lasand sa fiarba pentru cateva minute. Se da deoparte.
Se iau diverse forme (ce aveti in dotare), se clatesc cu apa rece si se umplu cu orezul in lapte. Se lasa sa se raceasca putin, astfel incat sa putem scoate din forma cu usurinta si fara sa se strice. Se aseaza pe o farfurie iar deasupra se pune gemul de capsuni si banane si se serveste.
Pofta buna!
1
Cand se adauga laptele peste orez, este foarte important sa fie fierbinte, altfel orezul se va intari.