Acum cateva zile am gustat cheescake-ul asta la munca si am zis sal fac si eu acasa :)
Se topeste untul intr-o cratita sau la micounde .
Se zbrobesc cele 2 tipuri de biscuiti pana devine un fel de pudra.
Se adauga untul peste biscuiti si se aseaza intr-o tava unsa cu unt si hartie de copt, rotunda cu fund detasabil pentru a usura scoaterea prajiturii. Se da la cuptor 6 minute si in timp ce se raceste preparam crema.
Se amesteca gelatina cu 2 linguri de apa si se lasa deoparte.
Ciocolata se taie bucatele mici si o topim in baine-marie. Se adauga laptele si se lasa pe foc pana la topirea ciocolatei, apoi se adauga gelatina si se lasa pana se dizolva .
Se bat laolalta frisca, ricotta si galbenusurile, iar separat intr-un bol se bat albusurile cu un praf de sare.
Se amesteca compozotia de ciocolata cu cea de ricotta apoi se incorporeaza cu o lingura de lemn albusurile de sus in jos .
Compozitia se toarna peste biscuiti si se da la rece cateva ore , de preferat a se face seara .
Pentru decor se presara o ploie de fulgi de ciocolata alba si seminte de rodie .
1
Daca nu aveti seminte de rodie se poate pune si altceva, eu de exemplu am pus afine.
2
In loc de ricotta se poate folosi crema de branza sau mascarpone