Periculos de bun. :) Nu te poti opri dupa o singura felie. Mie nu mi-a venit sa cred ca intr-o sambata dupa-masa a disparut aproape in totalitate . :D
Blat: Biscuitii se zdrobesc (eu i-am dat prin masina de tocat carne si nu s-au facut foarte fini, dar dupa parerea mea, astfel blatul iese perfect). Asadar se amesteca biscuitii macinati cu zahar pudra si unt topit. Pe o tava se pune inelul detasabil al unei forme de tort. Se pune amestecul de biscuiti si se taseaza bine cu o lingura pana devine un blat compact. Se pune tava in frigider pana cand se prepara crema.
Crema: Branza se lasa la scurs daca e apoasa. N-a fost cazul pentru ca branza de Monor e foarte buna si nu fac reclama ;). Se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat, se adauga smantana si se bate cu mixerul pana devine cremoasa. Separat se bate frisca, apoi se amesteca cu crema de branza. Se toarna si gelatina dizolvata, calduta, dar atentie, nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Peste blatul de biscuiti se pune crema de branza.
Jeleu de capsuni: Capsunile se decongeleaza, iar in sucul lasat hidratam gelatina. Capsunile se pot zdrobi cu mixerul sau se pot lasa intregi, cum le-am lasat si eu. Se adauga zaharul si se pun pe foc mic, sa se incalzeasca dar nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Cand zaharul s-a topit, se adauga gelatina hidratata, se ia vasul de pe foc si se amesteca bine pana se dizolva gelatina. Jeleul astfel pregatit se toarna peste crema de branza. Se pune cheesecake-ul in frigider pentru minim doua ore, dupa care se poate taia si manca cu mare pofta.