Se incinge cuptorul si se potriveste focul la mediu spre mic (180 grade).
Biscuitii digestivi se maruntesc la robot, apoi se amesteca cu praful de scortisoara si cu untul topit. Se preseaza bine intr-o forma cu pereti detasabili si se pune la rece pana se pregateste compozitia de branza.
In vazul de robot se amesteca toate ingredientele pentru umplutura: branza dulce, mascarpone, ouale, zaharul, frisca lichida, sucul si coaja de lamaie si vanilia. Se mixeaza toate bine de tot pana se obtine o crema fina.
Se toarna compozitia de branza peste biscuiti si se pune forma in cuptor. Se lasa pana se incheaga bine compozitia si incepe sa se rumeneasca usor.
Se scoate din cuptor si se lasa la racit in forma, apoi se pune la frigider cel putin 2 ore.
Pentru topingul de capsuni, se amesteca zaharul cu capsunile micute spalate bine si se stropesc cu putin azeama de lamaie. Se pune vasul pe foc si se lasa la fiert pana scade sucul si incepe sa se ingroase putin. Se lasa la racit.
Se decoreaza cheesecake-ul cu capsunile cu codita si se serveste o felie generoasa cu sos de capsuni. Divin!
1
In loc de biscuiti digestivi folositi 20 de piscoturi de sampanie si le sfaramati la robot. Blatul va iesi muult mai fin si mai bun decat cu biscuitii digestivi. Astia sunt mai "de fite" :) de dieta...am facut si eu acum "sa vad cum e". Insa cu piscoturi e mult mai bun blatul, Iar combinatia cu scortisoara e de vis! sa nu omiteti!