Foarte simplu de facut si foarte gustos!
Unge cu unt o tava rotunda cu peretii detasabili cu diametrul de 24 cm.
Pentru blat zdrobeste biscuitii in robotul de bucatarie impreuna cu untul si zaharul. Acest amestec il puneti in forma rotunda si apasati bine cu o lingura si ridicati si pe argini vreo 2-3 cm. Puneti la frigider pana pregatiti umplutura.
Mixati la viteza mica branza impreuna cu zaharul si faina maxim 2 min. Adaugati pe rand cate un ou si mixati cate max 30 de secunde la fiecare pana obtineti o crema. Adaugati frisca lichida, esenta de vanilie si coaja de lamaie. Mai mixati un minut si gata.
Puneti umplutura in tava scoasa de la frigider. Cuptorul il preincalziti la 170 de grade.
Lasati tava la temperatura de 170 de grade vreo 20 de min si apoi reduceti la 140 de grade si mai lasati vreo 30-35 min.
Tarta este gata cand branza este tare la atingere si cand o miscati ea trebuie sa se miste ca un jeleu.
Tarta poate fi ornata ori cu dulceata de zmeura, de afine , eu am facut rapid niste banane caramelizate.
Sa o consumati obligatoriu dupa ceteva ore pastrata la frigider. Daca rezistati...
Pofta buna!
1
puteti sa faceti rapid si un sos de fructe de padure proaspete sau congelate cu apa, zahar si un strop de lamaie.