Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!

de Corinuta in Torturi, 6 Sep 2016 | 3951 vizualizari

 

V-ati prins ca e dedicat, asa ca nu-mi cereti, nu impart la nimeni, stiti cum a zis cineva: daca va place, va faceti! :))
O prajitura racoroasa cu 3 creme, facuta la rece, numai rabdare sa aveti, sa-l lasati suficient la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru crusta de biscuiti:

  • 300 g biscuiti
  • 100 g unt

Pentru crema de branza:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 125 g mascarpone
  • 3 linguri smanatana lichida ptr frisca
  • 3 sau 4 linguri zahar

Pentru crema de budinca:

  • 1 plic budinca de banane sau vanilie
  • 4 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • 100 g unt
  • 3 banane

Pentru crema de frisca:

  • 500 ml frisca lichida
  • 125 g mascarpone
  • 3 - 4 linguri zahar

Pentru topping:

  • 3-4 biscuiti maruntiti
  • cateva piscoturi rotunde
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!:

Pentru blat: se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit, apoi se toarna totul intr-o forma de tort rotunda cu margine detasabila si diametrul de 26 cm. Se niveleaza frumos cu o lingura sau cu fundul unul pahar si se da la rece. Daca vi se pare compozitia prea sfaramicioasa(in functie de ce biscuiti gasiti) mai puteti adauga 50 g de unt topit sau 3-4 linguri cu lapte.

Apoi pregatim budinca, ca sa aiba timp sa se raceasca. Punem laptele la fiert, amestecam zaharul cu praful de budinca si cateva linguri de lapte si dupa ce omogenizam turnam totul peste laptele cald. Fierbem putin pana se ingroase, apoi luam de pe foc si adaugam untul. Dupa ce am amestecat bine, acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

Pentru crema de branza: mixam mascarponele cu frisca si zaharul. Eu am folosit mixerul vertical. Adaugam pe rand cate o lingura de branza dulce, pana mixam toata cantitatea. Daca va place, preparati un plic de gelatina si adaugati, o sa fie crema mai teapana.Turnam totul in tava peste "blat" si nivelam frumos, apoi dam inapoi la frigider.

Bananele se decojesc si se feliaza, apoi se aseaza peste crema de branza. Peste ele turnam budinca si nivelam din nou si dam la frigider.

Frisca lichida(eu iau neandulcita) si mixeaza 2-3 minute la viteza maxima. Se adauga zaharul in ploaie si mixam pana se topeste, iar la sfarsit adaugam mascarponele. Ca sa nu formeze cocoloase, eu amestec mascarponele cu 2-3 linguri frisca lichida, apoi il adaug la frisca batuta.

Frisca se aseaza deasupra peste budinca si nivelam frumos din nou. Apoi lasam totul la frigider minim 3 ore sau de pe o zi pe alta.

Inainte de servire, presaram biscuitii zdrobiti, iar deasupra ornam cu frisca sau piscoturi, sau cu fructe.

La multi ani Gabytzu! 

TIPS-URI

1

putem inlocui bananele cu alte fructe preferate: zmeura, mure, capsuni etc. De asemenea putem orna prajitura cu ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane si frisca - La multi ani Gaby!!!" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu banane caramelizate - Desert usor si delicios