Cheesecake caramel

de Miha in Dulciuri, 17 Apr 2010 | 9056 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 350 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 g zahar caramelizat
  • 2 oua
  • 1 lingura amidon
  • Pentru decor:
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake caramel:

Blat:

Biscuitii se pun la robot si se macina fin. Se adauga untul topit si cacao si se omogenizeaza. Compozitia obtinuta se intinde uniform intr-o tava detasabila (26 cm diametru). Se preseaza foarte bine stratul de biscuiti cu lingura sau cu fundul unui pahar.

Crema:

Zaharul caramelizat il punem intr-o punga si-l maruntim cu ajutorul ciocanului de snitele. Apoi se rasneste fin.

Branza de vaci se mixeaza cu frisca lichida si zaharul caramelizat. Adaugam ouale si amidonul si omogenizam.

Turnam compozitia obtinuta peste crusta de biscuiti si dam la cuptor la foc mic, pana incepe sa se rumenesca, cca 45 de minute.

Se lasa in tava sa se raceasca, apoi se da la rece pentru minim 4 ore.

Se orneaza dupa preferinta.

Multumesc fetelor pentru o reteta absolut divina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Oana 1

22.05.2010, 21:40

E in cuptor chiar acum Am lins castronul de crema, e absolut delicios Abia astept sa papam

Miha 1

22.05.2010, 23:49

E buuuun. Mai ales rece.

babi5 1

09.10.2013, 18:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici