Anul trecut, cam pe vremea asta făceam burgeri de casă, iar zilele trecute, răscolind prin poze şi retete, i-am gasit şi mi-am propus să-i fac din nou. Nouă ne plac mult chiflele kaizer cu tot felul de seminte, aşa că de data aceasta am pregătit cheeseburgeri de casă cu mirodenii naturale de la Delikat, varză dulce şi chifle negre cu seminţe. Au fost atât de buni!
"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Într-un vas mare, se amestecă bine carnea tocata cu puţină apă, sare, un coltuc de pâine înmuiat în apă, care vor face carnea mai pufoasă şi condimentele naturale. Se formează în mâinile umede sfere mai măricele, care se turtesc şi se rumenesc pe grătarul electric.
Între timp, cartofii se curăţă, se spală, se amestecă cu sare, după gust şi se prăjesc în uleiul încins.
Se toacă mărunt varza şi se frământă apoi cu puţină sare.
Chiflele se taie în jumătăţi, se aşază pe fiecare bază un pic de ketchup dulce, puţină varză, câte o chiftea, o felie de caşcaval, apoi o felie de roşie, iar varză tocată şi apoi capacul chiflei.
Se va adăuga în cheeseburgeri varză atât cât se poate, iar varza rămasă se serveşte ca salată, asezonată cu sucul de la o jumătate de lămâie şi puţină apă.
Porţii: 5
Timp total: aprox 1h 30min
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/07/cheeseburgeri-de-casa-cu-varza-dulce-si.html
1
Notă! Înlocuind chiflele din pâine albă cu cele din pâine neagră cu seminţe şi adăugând legumele, am considerat acest meniu semi-sănătos, dar dacă renunţaţi la cartofii prăjiţi şi ketchup, este şi mai bine!