Checuri sărate

de Ade200 in Aperitive / Garnituri, 25 Mai 2012 | 5319 vizualizari

 

A se constata că eu le-am amestecat pe toate şi am făcut un singur chec, mai adaugând foi de ceapă, de usturoi, rucola etc.A ieşit bun, dar, dacă nu vă e lene, să le faceţi separat.
Dacă aveţi imaginaţie şi îndemânare, creaţi din ce aveţi prin frigider checul personal. La mine, acţiunea s-a numit: Ia să golim frigiderul!
Poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • 1.Chec cu măsline, roşii uscate şi parmezan
  • •250 g de făină
  • •1/2 plic de praf de copt
  • •3 ouă mari
  • •120 ml de ulei
  • •120 ml de lapte
  • •2 căţei de usturoi
  • •15 măsline
  • •Vreo 15 roşii uscate
  • •80 g de caşcaval ras
  • •40 g de parmezan ras
  • •Sare
  • •piper
  • 2.Chec cu peşte afumat şi măsline
  • •150 g de peşte afumat
  • •3 ouă
  • •75 g de făină
  • •200 ml de lapte
  • •100 g de caşcaval ras
  • •50 ml de ulei
  • •1 pumn de măsline verzi fără sâmburi
  • •1 linguriţă de praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Checuri sărate:

1.Taie felii usturoiul, măslinele şi roşiile. Amestecă faina cu praful de copt, adaugă gălbenuşurile, laptele şi uleiul treptat. Piperează. Bate albusurile spumă, cu puţină sare. Încorporează usor în preparat. Adaugă legumele şi brânzeturile, amestecă bine. Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la  200°C, termostat 6-7, timp de  45 de minute. Lasă la răcit. 

2.Taie felii măslinele şi peştele. Într-un castron amestecă toate ingredientele: peşte, făină, praf de copt, ouă lapte, caşcaval,ulei, măsline . Pune în tavă de chec unsă cu ulei şi tapetată cu făină la  200°C, termostat 6-7, timp de  20 de minute.  Decorează cu roşii mici şi salată.

TIPS-URI

1

Roşiile uscate le-am făcut eu anul trecut. Puteti înlocui cu roşii proaspete, dar fără suc. Eu am pus şi o lingura de ketchup.

2

am pus si 2 castraveciori acri ca erau prin zona si un kapia murat. Cum ziceam, ce zace prin bucătărie, cămară, frigider!

Daca ti-a placut reteta noastra "Checuri sărate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde