Chec zebra

de xana in Prajituri, 30 Ian 2014 | 12448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 120 gr amidon
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec zebra:

Separam galbenusurile de albusuri si le mixam cu zaharul pana devin pufoase si se albesc. Adaugam apoi uleiul si iaurtul si mai mixam putin. Urmeaza faina, amidonul si praful de copt cernute. Omogenizam cu ajutorul unei spatule. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza in compozitia anterioara, cu miscari de jos in sus.

Ciocolata o topim pe baie de abur si o lasam putin la racorit.

Impartim compozitia in doua parti egale iar in una din ele adaugam ciocolata topita.

Turnam in centrul tavii in care vom coace checul cate putin din compozitia de ciocolata(cam un polonic) apoi din cea simpla si tot asa pana terminam. Trebuie turnat usor si mereu in centru tavii pentru a obtine efectul zebra.

Se da la cuptorul pre-incalzit la 180 de grade pana trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec zebra" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (31)

xana 1

31.01.2014, 21:39

Multu!

mihaelar63 1

17.03.2014, 10:36

reisnaor_2006 1

17.03.2014, 10:52

ce bine ararta

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert chec zebra cu portocale