Un desert delicios plin ochi de ciocolata, pufos de n-are aer, preparat pentru cafeaua de dimineata...cine vine?
Glazura:
Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia.
Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite.
Peste galbenusuri am pus praful de sare si am adaugat treptat amestecul de ciocolata, apoi am amestecat pana la omogenizarea completa, am pus faina si praful de copt.
Albusurile le-am mixat impreuna cu zaharul brun si vanilia, ca pentru bezea( 5 minute).
Peste compozitia de ciocolata am adaugat jumatate din bezea si am mixat 30 de secunde, apoi am renuntat la mixer si am incorporat prin invaluire cu o paleta restul de spuma de albus.
In forma de chec tapetata cu hartie pergament am pus aluatul si am copt checul la 180 de grade timp de 45 de minute.
Cu zece minute inainte sa scot checul am preparat glazura:
Am pus pe foc mic, untul, frisca, vanilia si ciocolata pana ce s-au topit, am dat vasul deoparte si am amestecat bine.
Cand am scos checul de la cuptor am turnat deaspra glazura de ciocolata.
Checul l-am lasat la racit la temperatura camerei apoi l-am portionat.
Sa nu-l ratati, merita din plin atentie!