Chec trufa de ciocolata

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 10889 vizualizari

 

Un desert delicios plin ochi de ciocolata, pufos de n-are aer, preparat pentru cafeaua de dimineata...cine vine?

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. ciocolata 70 % cacao cu umplutura de trufe
  • 150 gr. zahar brun
  • 150 gr. faina
  • 6 linguri lapte rece
  • 6 oua
  • vanilie
  • o lingura de unt
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 gr. ciocolata cu umplutura de trufe
  • 1/2 pahar frisca lichida
  • o lingurita unt
  • vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec trufa de ciocolata:

Am pus untul intr-un vas, pe foc mic, l-am topit usor, am adaugat ciocolata si am topit-o, am tras vasul de pe foc, am amestecat pana la omogenizare, apoi am pus laptele rece, treptat si am amestecat bine compozitia.

Albusurile le-am separat de galbenusuri in doua vase diferite.

Peste galbenusuri am pus praful de sare si am adaugat treptat amestecul de ciocolata, apoi am amestecat pana la omogenizarea completa, am pus faina si praful de copt.

Albusurile le-am mixat impreuna cu zaharul brun si vanilia, ca pentru bezea( 5 minute).

Peste compozitia de ciocolata am adaugat jumatate din bezea si am mixat 30 de secunde, apoi am renuntat la mixer si am incorporat prin invaluire cu o paleta restul de spuma de albus.

In forma de chec tapetata cu hartie pergament am pus aluatul si am copt checul la 180 de grade timp de 45 de minute.

Cu zece minute inainte sa scot checul am preparat glazura:

Am pus pe foc mic, untul, frisca, vanilia si ciocolata pana ce s-au topit, am dat vasul deoparte si am amestecat bine.

Cand am scos checul de la cuptor am turnat deaspra glazura de ciocolata.

Checul l-am lasat la racit la temperatura camerei apoi l-am portionat.

Sa nu-l ratati, merita din plin atentie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec trufa de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata, cafea si fructe de padure