Normal este reteta clasica cu 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei.....dar primind oua de rata de la o colega de servici, am folosit doar 3 oua la reteta,deoarece sunt mai mari. Noua ne place sa-l mancam imediat langa o cana cu cafea sau o cana cu lapte. Doar ce a mai ramas in poza am putut fotografia,l-am mancat caldut ca nu am mai avut rabdare,de aceea ii putin cam sifonat:))))
Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza.
Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare.
Tava se unge cu ulei si cu faina.
Cuptorul se preincalzeste la 160° C.
In crema de gabenusuri se adauga si faina si albusurile batute spuma.
Se incorporeaza si migdalele sfaramate.
Se toarna compozitia in tava (jumatate din ea cu cacao iar cealalta jumatate fara cacao) se da la cuptor pentru circa 30-35 de minute.
Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului.
Cand este gata, se intredeschide usa cuptorului, se opreste temperatura si dupa zece minute se scoate de la cuptor.
Apoi se scoate din forma si se pune pe o placa de lemn.
Se lasa la racit si se pune zahar pudra deasupra.
1
Eu pun la albusuri alaturi de priza de sare si o lingura de zahar
2
Se pot adauga nuci,fructe
3
Langa o cana cu cacao este foarte bun.