Chec rapid

de Cris2711 in Dulciuri, 13 Iun 2015 | 5155 vizualizari

 

Normal este reteta clasica cu 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri ulei.....dar primind oua de rata de la o colega de servici, am folosit doar 3 oua la reteta,deoarece sunt mai mari. Noua ne place sa-l mancam imediat langa o cana cu cafea sau o cana cu lapte. Doar ce a mai ramas in poza am putut fotografia,l-am mancat caldut ca nu am mai avut rabdare,de aceea ii putin cam sifonat:))))

 

INGREDIENTE

  • 3 oua de rata
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita cacao
  • 100 g migdale sfaramate
  • 1 zahar vanilat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec rapid:

Intr-un castron de marime mijlocie se mixeaza galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.

Cand au o culoare de galben deschis se adauga uleiul si apa, rand pe rand pana se omogenizeaza.

Intr-un alt castron se bat albusurile cu un praf de sare.

Tava se unge cu ulei si cu faina.

Cuptorul se preincalzeste la 160° C.

In crema de gabenusuri se adauga si faina si albusurile batute spuma.

Se incorporeaza si migdalele sfaramate.

Se toarna compozitia in tava (jumatate din ea cu cacao iar cealalta jumatate fara cacao) se da la cuptor pentru circa 30-35 de minute.

Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului.

Cand este gata, se intredeschide usa cuptorului, se opreste temperatura si dupa zece minute se scoate de la cuptor.

Apoi se scoate din forma si se pune pe o placa de lemn.

Se lasa la racit si se pune zahar pudra deasupra.

 

TIPS-URI

1

Eu pun la albusuri alaturi de priza de sare si o lingura de zahar

2

Se pot adauga nuci,fructe

3

Langa o cana cu cacao este foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mirela0911 1

14.06.2015, 08:43

Hmmm ce bun! Ce bine ar fi mers acum la cafeluta mea!

Cris2711 1

14.06.2015, 13:21

va multumesc frumos dragii mei

-Licurici- 1

14.06.2015, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec