Chec pufos

de asubana in Dulciuri, 5 Mar 2011 | 10398 vizualizari

 

Reteta sorelei mele Daniela

 

INGREDIENTE

  • 7 oua,
  • o cana si jumatate de zahar,
  • o cana si jumatate de faina cernuta,
  • un plic zahar vanilat,
  • doua lingurite cacao amara
  • ,miez nuca si stafide facultativ.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos:

Albusurile se bat spuma,la care se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat apoi se adauga galbenusurile rand pe rand.

Separat intr-un pahar facem un amestec din doua linguri ulei de floarea soarelui cu 6 linguri de apa fierbinte si adaugam la albusuri, il incorporam bine.Se adauga faina in ploaie. Luam un pic din compozitie si adugam cacao.Punem compozitia intr-o tava de chec sau ca in imagine in tava de ciambella unsa cu unt si tapetata cu faina.

Deasupra adaugam compozitia de cacao asa cum ne place sa dea o forma feliei cand va fi taiata.

Fructele se adauga in compozitie ,dar nu prea multe sa nu ingreuneze.

Nota: daca suntem alergici la nuci si stafide ,renuntam la ele.

Se da la cuptorul incins la 180 de grade pana cand e gata.depinde de fiecare cuptor.

Testul chibritului ,introducem chibritul si daca e uscat ,e gata.

* lasam sa se raceasca ,daca am folosit tava tip ciambella intarcem checul si pulverizam zahar vanilat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adry88 1

11.06.2011, 17:31

ce bn arata

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 21:29

simo_brkic 1

11.06.2012, 16:59

arata intradevar foarte bine ) da la reteta in imagini e poza cu sora ta? )

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu zmeura