Face treaba buna multicookerul acesta!
A iesit un chec tare pufos, bun si aspectuos!
Pentru aluat:
Pentru glazura:
Sursa mea de inspiratie, prajitura Alinei07(cu literele dublate:)))))) :
http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-marmorata-56276.html
Pentru aluat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu putina sare, apoi vom adauga treptat zaharul, mixand in continuare.
Adaugam pe rand galbenusurile, apoi uleiul si 4 linguri de faina.
Punem jumatate din compozitie intr-un alt vas si adaugam in ea 2 linguri de cacao si esenta de rom, iar in cealalta compozitie, adaugam coaja rasa de lamaie, esenta de lamaie si 2 linguri de faina.
Ungem vasul multicookerului cu putin ulei si incepem sa punem compozitiile in el, alternand cate doua linguri de compozitie alba si doua linguri de compozitie neagra, pana la epuizarea ambelor compozitii.
Conectam aparatul la sursa de curent si din butonul MENU, selectam functia BAKE.
Setam timpul la 40 de minute si temperatura la 150 grade de la butoanele COOKING TIME, respectiv TEMPERATURE.
Inchidem capacul si apasam butonul START.
In ultimele 5 minute eu am intors blatul pe partea cealalta pentru a se rumeni frumos.
Dupa expirarea timpului, scoatem vasul din multicooker si mai lasam blatul in el cateva minute, dupa care il rasturnam pe platou si il lasam sa se raceasca.
Pentru glazuri:
Punem ciocolata amaruie rupta bucatele impreuna cu frisca si uleiul intr-un vas, pe baie de aburi si amestecam in ea pana se dilueaza si se uniformizeaza totul, apoi o vom intinde fierbinte peste blatul racit.
Procedam la fel si cu ciocolata alba si o vom intinde in cerculete peste ciocolata neagra, apoi cu varful unui cutit, trasam cateva linii, incepand de la mijlocul blatului catre margini.
Dam prajitura la rece pana se intareste glazura, apoi o vom portiona.