E mult timp de cand n-am mai preparat checul la metru, acum l-am transformat intr-o prajitura delicioasa de duminica in familie...asa ca la bucatarasi acasa! :)...Hai sa fie cu noroc, sa rasara busuioc!
Blat de chec:
Crema de nutella:
Checul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat.
Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari.
Am separat ouale, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana am obtinut o bezea.
Galbenusurile le-am amestecat cu smantana, apoi am adaugat untul topit si le-am pus peste albusuri, am pus si faina si praful de copt. Am impartit in doua compozitia si, intr-un vas, am pus cacaua si am omogenizat.
Am tapetat cu pergament o tava 35/25, am turnat aluatul alb si l-am copt 12 minute la 180 de grade C, apoi am copt si blatul cu cacao.
Am taiat marginile apoi am feliat in 8 bucati egale. La fel am procedat si cu blatul de cacao. Am obtinut 16 bucati de chec.
Crema:
Ouale intregi impreuna cu laptele, zaharul, vanilia, faina le-am mixat, apoi am turnat totul peste laptele fierbinte, am amestecat pana ce a devenit o crema grosuta, am tras vasul de pe foc, am scos crema intr-un bol si am pus untul, am omogenizat, am adaugat si nutella plus esenta de rom si am mixat.
Am pus folie intr-o forma de chec si am asamblat checul, blat alb, crema, blat de cacao, crema...pana ce am terminat, apoi l-am pus la rece cateva ore.
Crema de deasupra:
Am mixat frisca cu nutella, pana ce am obtinut crema cu care am invelit checul dupa ce l-am rasturnat pe un platou.
Checul l-am decorat cu frisca si l-am lasat peste noapte la rece.
Minunat pentru o duminica alaturi de cei dragi!