Chec la metru cu nutella

de RuxyRux in Dulciuri, 15 Ian 2017 | 6364 vizualizari

 

E mult timp de cand n-am mai preparat checul la metru, acum l-am transformat intr-o prajitura delicioasa de duminica in familie...asa ca la bucatarasi acasa! :)...Hai sa fie cu noroc, sa rasara busuioc!

 

INGREDIENTE

Blat de chec:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 150 gr. faina
  • 2 linguri smantana
  • 60 gr. unt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • vanilie
  • o lingurita praf de copt
  • tava 35/25

Crema de nutella:

  • 6 linguri nutella
  • un pahar de frisca
  • 3 linguri nutella
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 60 gr. unt
  • vanilie
  • esenta de rom
  • frisca pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec la metru cu nutella:

Checul necesita timp si rabdare...desi nu e chiar complicat.

Pentru ca mi-a placut asa de mult blatul de la prajitura cu lamaie, am folosit reteta cu ceva modificari.

Am separat ouale, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu zaharul si vanilia pana am obtinut o bezea.

Galbenusurile le-am amestecat cu smantana, apoi am adaugat untul topit si le-am pus peste albusuri, am pus si faina si praful de copt. Am impartit in doua compozitia si, intr-un vas, am pus cacaua si am omogenizat.

Am tapetat cu pergament o tava 35/25, am turnat aluatul alb si l-am copt 12 minute la 180 de grade C, apoi am copt si blatul cu cacao.

Am taiat marginile apoi am feliat in 8 bucati egale. La fel am procedat si cu blatul de cacao. Am obtinut 16 bucati de chec.

Crema:

Ouale intregi impreuna cu laptele, zaharul, vanilia, faina le-am mixat, apoi am turnat totul peste laptele fierbinte, am amestecat pana ce a devenit o crema grosuta, am tras vasul de pe foc, am scos crema intr-un bol si am pus untul, am omogenizat, am adaugat si nutella plus esenta de rom si am mixat.

Am pus  folie intr-o forma de chec si am asamblat checul, blat alb, crema, blat de cacao, crema...pana ce am terminat, apoi l-am pus la rece cateva ore.

Crema de deasupra:

Am mixat frisca cu nutella, pana ce am obtinut crema cu care am invelit checul dupa ce l-am rasturnat pe un platou.

Checul l-am decorat cu frisca si l-am lasat peste noapte la rece.

Minunat pentru o duminica alaturi de cei dragi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec la metru cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuci, stafide si rahat