Pentru ca a fost weekend,m-am gandit sa ii rasfat pe cei dragi mie si sa fac ceva dulce,nu foarte complicat dar gustos si de efect…asa a aparut ideea de chec pufos si …pentru distractie si amuzament l-am facut si colorat ca sa nu fie un chec sobru:)
Apa si zaharul se pun intr-o oala pe foc pana cand se formeaza un sirop consistent.Intre timp separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma tare cu un praf de sare,apoi adaugam peste ele siropul de zahar,fierbinte si amestecam sa se omogenizeze compozitia,se adauga apoi galbenusurile,zaharul vanilat (daca nu l-ati pus deja in sirop), coaja de lamaie (se poate si esenta daca nu aveti lamaie proaspata) uleiul si la urma faina in care am adaugat praful de copt.Amestecam bine aceasta compozitie si apoi se poate pune in tava de chec (sau orice alta tava) tapetata cu faina si ulei.Eu am ales ca la final,ultima parte de aluat sa o colorez cu un colorant alimentar alabastru si….a iesit ce se vede mai jos in imagine.Am mai adaugat deasupra cateva felii de migdale.
A fost un chec gustos si …asa cum ii spune si denumirea char a fost pufos
Pofta mare!