Craciun fericit, dragilor!
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare si 2 linguri zahar pudra pana obtinem o spuma ca de bezea.
Galbenusurile se mixeaza cu alte doua linguri de zahar pudra+praf de copt stins in cativa stropi zeama de lamaie. Adaugam pudra de cacao, mai mixam 2-3 minute.
Turnam apa in fir subtire, in timp ce mixam in continuu, apoi incorporam albusurile si faina ajutandu-ne de o lingura de lemn. La final adaugam si stafidele hidratate cu rom si turnam compozitia intr-o forma de silicon unsa cu ulei.
Dam tava la copt pentru 35-40min.la temperatura moderata.
Facem testul cu scobitoarea si daca checul este copt in scoatem din cuptor si il lasam la racorit.
Pana se raceste checul preparam glazura alba mixand albusul cu zaharul pudra si zeama de lamaie.
Decoram checul cu aceast glazura si presaram bombonele albe de zahar.
Pofta buna!