Chec de biscuiti cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 15 Dec 2013 | 27112 vizualizari

 

Un adevarat deliciu...daca va place gustul salamului de biscuiti al copilariei...sigur atunci aceasta reteta va va cuceri pe deplin...crema e incredibila, iar in combinatie cu biscuitii promite un desert de neuitat :) si cu siguranta nu va veti opri la o singura feliuta...poate pe la a cincea :)))) si totusi...cred ca nici atunci :)...poftiti la savurat :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pachete de biscuiti Petite Beurre( 130 gr pachetelul, biscuiti mici, eu am pus ULKER)
  • 160 gr ciocolata neagra( eu am pus Heidi 75% cacao)
  • 250 gr zahar brun
  • 150 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri pline de faina
  • 1 lingura plina de rom
  • esente de rom( 2 sau 3)
  • vanilie
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de biscuiti cu ciocolata:

Din aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala.

Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime.

1. Punem laptele( 400 ml din total) in care am adaugat vanilia si esentele de rom la foc mic intr-un vas larg.

2. Mixam ouale cu zaharul si apoi cu faina pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam restul de lapte( 300 ml) si amestecam bine.

3. Turnam compozitia in fir subtire peste laptele infierbantat. Amestecam pana se ingroasa crema si tinem pe foc 6 sau 7 minute, cu grija sa nu se prinda( pentru asta amestecam din cand in cand).

4. Luam vasul de pe foc si punem untul bucati si apoi ciocolata si din nou amestecam pana se topesc si se omogenizeaza crema. Adaugam romul si amestecam.

5. Un pachet de biscuiti l-am faramitat si l-am amestecat cu o canita de crema( din cantitatea totala). Se va forma o umplutura de salam de biscuiti.( asta asa pentru un aspect mai deosebit, insa e optional)

6. Asamblare:

La baza formei asezam primul strat de salam de biscuti, apoi un strat de crema.

Punem un rand de biscuiti si un rand de crema de ciocolata si facem asa pana in marginea formei.

Eu numai cu un singur chec am procedat asa...celalalt chec a fost format numai din biscuiti si crema.

Invaluiti checul in folie si lasati-l cateva ore bune la rece...daca puteti sa uitati de el peste noapte este si mai grozav.

A doua zi rasturnati-l pe un platou, feliati-l si serviti-l dupa placere si inspiratie...e magic :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Mirela