Chec de biscuiti cu ciocolata

de RuxyRux in Prajituri, 15 Dec 2013 | 26853 vizualizari

 

Un adevarat deliciu...daca va place gustul salamului de biscuiti al copilariei...sigur atunci aceasta reteta va va cuceri pe deplin...crema e incredibila, iar in combinatie cu biscuitii promite un desert de neuitat :) si cu siguranta nu va veti opri la o singura feliuta...poate pe la a cincea :)))) si totusi...cred ca nici atunci :)...poftiti la savurat :)

 

INGREDIENTE

  • 4 pachete de biscuiti Petite Beurre( 130 gr pachetelul, biscuiti mici, eu am pus ULKER)
  • 160 gr ciocolata neagra( eu am pus Heidi 75% cacao)
  • 250 gr zahar brun
  • 150 gr unt
  • 700 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri pline de faina
  • 1 lingura plina de rom
  • esente de rom( 2 sau 3)
  • vanilie
  • un praf de sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec de biscuiti cu ciocolata:

Din aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala.

Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime.

1. Punem laptele( 400 ml din total) in care am adaugat vanilia si esentele de rom la foc mic intr-un vas larg.

2. Mixam ouale cu zaharul si apoi cu faina pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam restul de lapte( 300 ml) si amestecam bine.

3. Turnam compozitia in fir subtire peste laptele infierbantat. Amestecam pana se ingroasa crema si tinem pe foc 6 sau 7 minute, cu grija sa nu se prinda( pentru asta amestecam din cand in cand).

4. Luam vasul de pe foc si punem untul bucati si apoi ciocolata si din nou amestecam pana se topesc si se omogenizeaza crema. Adaugam romul si amestecam.

5. Un pachet de biscuiti l-am faramitat si l-am amestecat cu o canita de crema( din cantitatea totala). Se va forma o umplutura de salam de biscuiti.( asta asa pentru un aspect mai deosebit, insa e optional)

6. Asamblare:

La baza formei asezam primul strat de salam de biscuti, apoi un strat de crema.

Punem un rand de biscuiti si un rand de crema de ciocolata si facem asa pana in marginea formei.

Eu numai cu un singur chec am procedat asa...celalalt chec a fost format numai din biscuiti si crema.

Invaluiti checul in folie si lasati-l cateva ore bune la rece...daca puteti sa uitati de el peste noapte este si mai grozav.

A doua zi rasturnati-l pe un platou, feliati-l si serviti-l dupa placere si inspiratie...e magic :)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (58)

kukibella 1

16.12.2013, 19:44

tanyapatap 1

16.12.2013, 20:21

RuxyRux 1

16.12.2013, 20:25

Multumeeeesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "