Un adevarat deliciu...daca va place gustul salamului de biscuiti al copilariei...sigur atunci aceasta reteta va va cuceri pe deplin...crema e incredibila, iar in combinatie cu biscuitii promite un desert de neuitat :) si cu siguranta nu va veti opri la o singura feliuta...poate pe la a cincea :)))) si totusi...cred ca nici atunci :)...poftiti la savurat :)
Din aceasta cantitate ies doua checuri. Eu am avut o forma mai mica de silicon si una mai mare normala.
Formele de chec se vor tapeta cu folie de prospetime.
1. Punem laptele( 400 ml din total) in care am adaugat vanilia si esentele de rom la foc mic intr-un vas larg.
2. Mixam ouale cu zaharul si apoi cu faina pana obtinem o compozitie cremoasa. Adaugam restul de lapte( 300 ml) si amestecam bine.
3. Turnam compozitia in fir subtire peste laptele infierbantat. Amestecam pana se ingroasa crema si tinem pe foc 6 sau 7 minute, cu grija sa nu se prinda( pentru asta amestecam din cand in cand).
4. Luam vasul de pe foc si punem untul bucati si apoi ciocolata si din nou amestecam pana se topesc si se omogenizeaza crema. Adaugam romul si amestecam.
5. Un pachet de biscuiti l-am faramitat si l-am amestecat cu o canita de crema( din cantitatea totala). Se va forma o umplutura de salam de biscuiti.( asta asa pentru un aspect mai deosebit, insa e optional)
6. Asamblare:
La baza formei asezam primul strat de salam de biscuti, apoi un strat de crema.
Punem un rand de biscuiti si un rand de crema de ciocolata si facem asa pana in marginea formei.
Eu numai cu un singur chec am procedat asa...celalalt chec a fost format numai din biscuiti si crema.
Invaluiti checul in folie si lasati-l cateva ore bune la rece...daca puteti sa uitati de el peste noapte este si mai grozav.
A doua zi rasturnati-l pe un platou, feliati-l si serviti-l dupa placere si inspiratie...e magic :)