Chec cu visine si ciocolata

de Rocsi in Prajituri, 17 Feb 2012 | 4792 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana si jumatate lapte
  • 1 sfert de cana ulei
  • 1 lingura unt
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocala rasa
  • 1 esenta vanilie
  • 1 lingura cacao
  • circa 2 cani faina
  • 1 borcan mic cu visine fara samburi
  • 5-6 patratele ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu visine si ciocolata:

Punem untul si il topim,apoi il lasam sa se racoreasca. Separam ouale . Albusurile le mixam spuma cu zaharul pana devina ca o bezea.
Incorporam galbenusurile,apoi untul topit si uleiul. Punem laptele, iar dupa esenta si coaja rasa de portocala. Amestecam putina faina cu praful de copt,si incepem sa le punem treptat in compozitia de oua. Mai adaugam faina,pana ajungem la consistenta dorita.

Ungem 2 tavi cu unt. Turnam 3 sferturi de compozitie in cele doua tavi,iar un sfert o amestecam cu cacaua. Punem deasupra si compozitia cu cacaua si amestecam putin cele doua compozitii cu o coada de lingura. Ciocolata o rupem bucatele si o punem rasfirat.

Visinele scurse de zeama le punem deasupra checurilor

Dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita si lasam checurile acolo pana sunt bine patrunse(facem testul cu scobitoarea). Cand sunt gata,le scoatem si le lasam sa se racoreasca,apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata si visine