Va aduc o portie de chec delicios, putin acrisor de la visine. Reteta o gasiti si pe site-ul noiinbucatarie.ro aici http://noiinbucatarie.ro/chec-cu-visine/
Am separat albusurile de galbenusuri si am mixat albusurile spuma impreuna cu zaharul.
Galbenusurile le-am amestecat cu o lingura de lemn si am adaugat treptat uleiul, apoi le-am pus usor peste albusuri. Am amestect cu lingura de lemn.
Am adaugat praful de copt si cacao, iar la final faina, dar nu toata odata ci treptat cate o lingura.
Tapetam formele de chec cu hartie de copt si punem compozitia. Visinelor din compot le scoatem samburii si le lasam putin la scurs si apoi le punem deasupra checurilor.
Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 25 -30 de minute. In primele 10-12 minute nu deschidem usa cuptorului sub nicio forma pentru a nu se lasa checurile.
Cand sunt gata, presaram zahar pudra.