Bunatati pentru colindatori
Tai capsunile in bucati si le pui la fiert cu zaharul pentru 10-15 minute. Daca lasa prea multa zeama, o strecori. Amesteci amidonul cu 2 linguri de zeama racita si apoi amesteci cu compozitia de capsuni si mai lasi sa fiarba 2 minute. Lasi sa se raceasca.
Pentru aluat, amesteci faina cu zaharul macinat si sarea, apoi adaugi oul batut, esenta de vanilie si untul taiat cubulete. Amesteci cu mana pana obtii o compozitie sfaramicioasa, pe care o lasi la frigider pentru 30 de minute.
Pui 2/3 din aluat in tavile de tarte (mie mi-au iesit 6 minitarte) si presari bine cu mana, inclusiv pe peretii tavilor. Imparti compozitia de capsuni in cele 6 tavite si presari pe deasupra aluatul ramas.
Introduci tavile in cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 30-35 de minute, pana se rumenesc frumos.
Lasi minitartele sa se raceasca, apoi le scoti din tavi si le servesti.