Chec cu prune

de Lau in Dulciuri, 19 Ian 2017 | 2386 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 250 g faina
  • 1/2 praf d ecopt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • prune
  • 2 linguri nuca macinata
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu prune:

Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dulbeaza volumul, adaugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa.

Adaugam galbenusurile mixate cu untul topit si racit, esenta de vanilie, amestecam cu o spatula dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt,coaja de lamaie.

Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,

Deasupra adaugam prunele (eu am avut congelate) care le-am trecut prin faina. Deasupra presaram nuca macinata.

Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos si delicios numai din albusuri