Chec cu piure de mere si ciocolata

de Julie in Prajituri, 28 Aug 2010 | 10314 vizualizari

 

Un chec fraged cu gust de mere si ciocolata ,si umplutura crocanta de alune, inspirat de Anna Olson.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 100 g unt, 
  • 1/2 cana ulei,
  •  1/2 cana  zahar,
  •  2 oua,
  •  3 linguri cacao, 
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,
  •  50 g iaurt,
  • 1/2 cana  piure de mere,
  •  1 cana faina.

Pentru umplutura:

  • 30 g unt topit,
  •  2 linguri zahar,
  • 2 linguri faina,
  •  50 g alune fara sare,
  • 30 g ciocolata,
  • 1 lingura cacao.

Pentru decor:

  • 50 g alune fara sare,
  • 50 g ciocolata amaruie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piure de mere si ciocolata:

Piureul de mere:
2 mere se curata de coaja si se pun la fiert in apa, aprox 2-3 minute,pana se inmoaie putin. Se scurg de apa si se paseaza cu blenderul.Se lasa sa se raceasca.
Umplutura:
Se amesteca alunele tocate cu zahar,cacao,ciocolata rasa , faina si unt topit.
Aluatul:
Se mixeaza untul cu uleiul si  zaharul , se adauga  ouale , pe rand mixand in continuare. Se adauga piureul de mere amestecat cu iaurtul si apoi faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, praful de copt si cacaua. Se mixeaza bine toate ingredientele sa rezulte un aluat moale .
Se unge o forma cu ulei si se tapeteaza cu zahar tos.
Chiar daca am folosit cu oarecare neancredere trucul asta ....
s-a dovedit a merge de minune!
Zaharul  da stralucire checului si se  scoate  si mai usor din forma.
Se toarna jumatate din compozitia de aluat, se pune umplutura , se toarna si restul de aluat, iar deasupra se pun alunele tocate.
Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.
Checul se incearca daca este facut ,cu o scobitoare.
Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.
Se decoreaza cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piure de mere si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Trio cu mere si crema in doua culori