Pere de toamna si scortisoara? O combinatie buna, de sezon.
Pere:
Perele curatate de coaja si seminte se spala si se taie cubulete. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si untul si se calesc pana cand scade toata zeama. La final se adauga scortisoara si se amesteca.
Aluat de chec (3 bucati):
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile impreuna cu uleiul si esenta de pere si se omogenizeaza. Se pun faina, praful de copt si scortisoara, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se adauga perele si se incorporeaza in aluat. Compozitia se toarna in tavile unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt, apoi acestea se introduc la cuptor pana cand checurile se rumenesc frumos. Se lasa 10-15 minute sa se racoreasca, dupa care se pot scoate din tavi.