Chec cu Nutella si caramel

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 17 Feb 2012 | 7708 vizualizari

 

Dupa cum am spus, mi-a placut la nebunie cheesecake-ul cu caramel http://pusikmea.blogspot.com/2012/02/cheesecake-cu-caramel.html, dar s-a terminat mult prea repede :D deaceea am trantit un chec pe care l-am imbracat in caramel, ce a iesit, o sa vedeti in poze :)
Si daca tot suntem in luna iubiri sa o tinem tot in inimioare, nu?!

 

INGREDIENTE

  • Pentru chec avem nevoie de: 
  • 5 oua
  • 10 linguri de zahar
  • 17 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 1 pastaie de vanilie ( din care folosim doar semintele
  • Pentru crema de nutella
  • 2 linguri de nutella
  • 2 linguri de lapte
  • 1 lingura de unt/margarina
  • 1 lingura zahar
  • Pentru caramel:
  • 150 g zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • Pentru ornat:
  • 50 g nuci macinate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu Nutella si caramel:

Separam albusurile de galbenusuri, dupa care frecam galbenusurile cu zaharul pana devine ca o spuma. Separat batem albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Punem amestecul de galbenusuri peste albusurile batute spuma, omogenizam compozitia, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt si semintele de vanilie.

Impartim compozitia in 2 parti egale ( procedam exact ca la checul zebra )

Pregatim crema de nutella: Amestecam toate ingredientele si le punem pe foc, pana se omogenizeaza compozitia si o lasam la racit. Dupa ce s-a racit, adaugam intr-una din compozitii si omogenizam.

Tapetam o forma de chec sau o tava in forma de inimioara, asa cum am facut eu, cu hartie de copt, o ungem cu ulei si incepem sa punem din compozitie astffel: punem o lingura din compozitia alba, una din compozitia maro, una peste alta, in mijlocul tavii, urmam acest procedeu pana terminam ambele compozitii.

Dam tava la cuptorul preincalzit cca 30 de minute la foc mediu. Facem testul cu scobitoarea. Timpul de coacere poate fi diferit in functie de fiecare cuptor in parte. Dupa ce s-a copt, scoatem checul din tava si-l lasam sa se raceasca.

Intre timp pregatim caramelul: Topim zaharul intr-un ibric, dupa care luam de pe foc si adaugam frisca, putin cate putin amestecand continuu si energic pana la omogenizare, dupa care adaugam 1/2 din unt si punem din nou pe foc pana se topeste untul si amestecam mereu sa nu se prinda. ( nu turnati toata frisca odata, pentru ca riscati sa se taie ).

Dupa ce am stins focul punem si restul de unt si omogenizam. Amestecam continuu pana se raceste si incepe sa se ingroase.

Turnam caramelul peste chec si ornam cu nuci macinate.

Ps. Puteti carameliza nucile, eu abia dupa ce le-am pus m-am gandit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu Nutella si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat si glazurat cu ciocolata