Un chec delicios cu nuca prajita si multa ciocolata
Am prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute.
Se lasa sa se raceasca si apoi se macina.
Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar.
Se separa ouale si se incorporeaza galbenusurile, unul cate unul, in compozitia de unt, mixand usor dupa fiecare galbenus. Se adauga esenta de rom.
Se amesteca faina cu praful de copt si nucile macinate,se pune putin cate putin peste compozitia de unt si se amesteca usor.
Se dau pe razatoarea mare 150 g de ciocolata si se incorporeaza in compozitie.
Se incinge cuptorul la 180 de grade.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si cu restul de 100 g zahar apoi se incorporeaza usor in aluat.
Aluatul se aseaza intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt.
Checul se coace 45-50 minute, se face testul cu scobitoarea.
Daca se rumeneste prea mult, se acopera cu hartie de copt.
Se lasa sa se raceasca in forma si se rastoarna pe un platou.
Restul de 200 g de ciocolata se topeste la bain-marie si se glazureaza checul.
Am ornat cu ciocolata rasa.
Pofta buna!
1
se poate face si cu alune sau migdale
2
se poate folosi ciocolata amaruie sau neagra, dupa preferinte