Zaharul se mixeaza cu ouale pana se albesc. Se adauga in fir uleiul si apoi mierea, sucul de lamaie si kefirul. Restul de ingrediente se combina intr-un bol si se pun in doua reprize in mixtura de oua, amestecand continuu.
Nucile stafidele sau ciocolata se adauga la sfarsit amestecand cu o spatula ca sa nu se zdrobeasca la mixer.
Se toarna compozitia in forma de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, se niveleaza si se coace la mijlocul cuptorului preincalzit cam 35-40 de minute, verificand spre sfarsit cu scobitoarea daca este copt in interior. Se scoate, se pudreaza cald cu zahar pudra vanilat si se raceste pe o tava sau un gratar. Se taie dupa ce s-a racit.
1
pentru ca am in casa, am pus si o lingura de apa de roze orientala si a mers f. bine cu aroma mierii.
2
am folosit faina de tip FarinUp , la noi nu se mai gaseste dar o cumpar de la bulgari din Metro si este destul de comoda, ma scuteste de amestecul "faina+praf de copt".