Am vazut checul acesta la cineva pe facebook si mi-a facut mare pofta. Pana acum l-am facut de 2 ori si de fiecare data am facut cate 2 bucati, dar recomand sa faceti unul singur pentru ca, daca sta mai mult de o zi, se umezeste cam tare. Este bun atunci caldut cand il faceti si este foarte aromat! In reteta initiala se pune doar un mar, dar eu am folosit 2 mere mai mici, cand nu se mananca merele, fac acest chec, de ce sa stea acolo singurele pe masa :-).
Preincalzim cuptorul la 175ºC.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt (dimensiuni 14cm/ 24cm).
Intr-un castron amestecam zaharul brun cu scortisoara. Curatam merele si le taiem cubulete apoi le amestecam cu zaharul si scortisoara.
Se mixeaza untul (la temperatura camerei) impreuna cu zaharul pana devine spumos, aprox. 3 minute.
Adaugam ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare pana la incorporare, apoi adaugam esenta de vanilie.
Intr-un alt castron amestecam faina cu praful de copt si le adaugam treptat peste mixtura de unt, alternand cu laptele.
Turnam jumatate de aluat in tava, punem jumatate din cantitatea de mere peste aluat si impingem usor merele cu mana in aluat.
Turnam si restul de aluat iar deasupra punem restul de mere pe care le impingem si pe acestea usor cu mana sau cu o lingurita.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 175ºC pana trece testul scobitorii, aprox. 40 de minute.
Pofta buna! este foarte aromat si umed!
1
Se poate folosi un singur mar
2
se poate coace sub forma de prajitura, intr-o tava dreptunghiulara mai mica