Incingeti cuptorul.Amestecati la un loc merele taiate felii cu 2linguri zeama de lamaie,coniacul,stafidele,nucile si scortisoara si lasati deoparte.Intru-un castron,mixati untul,zaharul si coaja de lamaie,5minute,pana ce se omogenizeaza,Adaugati ouale si bateti din nou pana se amesteca totul bine.Puneti amestecul de mere peste compozitie si cerneti deasupra faina si praful de copt,amestecati bine cu o lingura.Ungeti o tava de chec potrivita cu ulei si tapetati cu faina si puneti cu o lingura compozitia in tava,nivelati apoi.
Coaceti la cuptor o ora la foc potrivit apoi scoateti tava si lasati cateva minute,apoi rasturnati checul pe un platouIncalziti gemul,dati-l prin sita si intindeti-l deasupra checului si decorati cu nuci.Amestecati zaharul pudra cu sucul ramas si stropiti deasupra.Lasati sa se raceasca bine apoi taiati felii