Chec cu mere

de susu in Prajituri, 3 Iun 2011 | 6395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 175 gr unt moale
  • 175 gr zahar
  • 3 oua
  • 175 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 mere rase
  • 2 linguri suc de mere
  • 25 gr nuci
  • 1 mana de stafide
  • Cognac
  • Coaja de portocale
  • Cateva cuisoare pisate
  • Rom
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

Untul si zaharul se mixeaza (untul tinut la temperatura camerei). Se adauga ouale pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare ou adaugat, se pune faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. Merele se curate de coaja, se rad prin razatoarea mare sau se taie cubulete, se stropesc cu cognac, rom, lamaie si se adauga scortisoara. Se adauga la aluat impreuna cu sucul de mere si cuisoarele dupa ce au stat vreo 15 minunte sa se aromatizeze. Se pun nucile bucatele (nucile ar fi bine sa se dea putin la cuptor pentru gust)si se da la cuptor pana se rumeneste (aproximativ 40 de minute). Se face testul cu scobitoarea si daca nu ramane aluat este gata.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si portocale