Cand alor mei le este pofta de ceva dulce, apelez rapid la cate o reteta de chec. Este fix pe gustul nostru si se prepara foarte repede. La final, toata lumea este fericita.
De data aceasta, am ales un chec cu inima de mac, pufos si usor umed, exact asa cum ne place. Dimineata imi ramane doar sa pregatesc cafeaua, iar pentru cei mici, o cana cu lapte caldut si ziua poate sa inceapa :).
Amestecam macul cu zaharul si pesmetul. Peste ele, turnam apa clocotita, amestecam si dam deoparte.
Pentru aluat, mixam untul moale cu zaharul pana devine cremos, apoi adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Amestecam faina cu praful de copt, apoi le adaugam in compozitie, amestecand pana se incorporeaza. La final, adaugam laptele.
O treime din aluat o amestecam cu pasta de mac.
In tava de chec, tapetata cu hartie de copt, punem aluatul alb si facem un sant pe mijloc, cu dosul unei linguri. In acest santulet, adaugam aluatul in care am incorporat pasta de mac.
Dam la cuptor, la foc potrivit pentru ~60 de minute. Dupa 15 minute, scoatem tava si cu un cutit ascutit, taiem checul pe toata lungimea, la ~1 cm adancime. Dam apoi tava la cuptor pentru restul timpului ramas.
Dupa ce s-a copt, scoatem checul si il lasam la racit pe un gratar de bucatarie, apoi il pudram cu zahar si il putem servi.