Ceva rapid.....sa fie dulce....
Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare, adaugam zeama de la lamaie. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apa si apoi le incorporam in albusuri, la final adaugam faina cernuta si omogenizam bine,avand grija sa amestecam cu miscari lente de jos in sus. Pregatim doua forme de cozonac, le imbracam in hartie de copt, apoi impartim compozitia in parti egale. Intr-o forma punem dulceata de afine, iar in cealalta ornamente cu gust de ciocolata. dam formele la cuptorul preincalzit, sunt gata cand trec testul scobitorii. Se scot din forma se lasa la racit apoi se glazureaza cu glazura de ciocolata. Glazura se face in felul urmator: se pune ciocolata intr-o craticioara se adauga frisca lichida, se pune pe foc amestecand continuu, pana se topeste ciocolata,nu trebuie lasata sa atinga punctul de fierbere. Apoi se intinde calda pe chec.