Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra

de oanapl in Prajituri, 19 Ian 2017 | 3334 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 g faina
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g nuci
  • 200 g dovleac copt
  • 3 oua
  • 75 g unt
  • 100 g zahar brun
  • 1 lingurita de scortisoara
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra:

Cureti semintele dovleacului, il tai in felii potrivite si il coci in cuptorul preincalzit la 180° C, pentru 30 minute sau pana cand, intepandu-l cu o furculita, aceasta patrunde cu usurinta in pulpa.

Scoti dovleacul din cuptor, il lasi sa se raceasca si ii cureti coaja. Pui pulpa dovleacului intr-o sita unde o lasi sa se scurga bine.

Dai ciocolata pe razatoarea mare sau o tai in bucatele. Adaugi faina, praful de copt, scortisoara si nucile macinate.

Separi ouale si mixezi foarte bine albusurile.

Mixezi untul la temperatura camerei cu zaharul pana obtii o crema omogena. Adaugi galbenusurile si mixezi bine.

Adaugi si pulpa de dovleac bine racita si foarte bine scursa. Daca dovleacul nu a pierdut toata apa in timpul in care a stat in sita, il storci cu grija si abia apoi il adaugi peste crema de unt.

Adaugi mixul de faina in crema de unt si amesteci bine.

Incorporezi albusurile bine batute in aluat, amestecand cu grija, de jos in sus.

Torni aluatul in tava unsa cu unt.

 Coci checul, in cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 35-40 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Lasi checul sa se raceasca pe un gratar, apoi il tai felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu dovleac, nuci si ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

oanapl 1

21.01.2017, 17:01

FloreaCorina 1

05.02.2017, 19:37

Trebuie neaparat sa-l incerc si eu!

oanapl 1

06.02.2017, 10:04

Ma bucur ca iti place FloreaCorina! Chiar e delicios si trebuie incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de cacao