Chec cu crema de branza

de Raluca in Prajituri, 7 Ian 2010 | 16700 vizualizari

 

... a la Martha Stewart. Am vazut reteta intr-una din emisiunile ei, si atat de mult a laudat-o, incat am zis ca trebuie sa o incerc. Si a avut dreptate - are o textura foarte cremoasa si se topeste in gura!

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 150 g crema de branza (Almette sau Philadephia)
  • 3 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu crema de branza:

Se freaca spuma untul (la temperatura camerei) cu branza. Se adauga apoi treptat zaharul, amestecand in continuu cu mixerul. Apoi oualele, unul cate unul. Dupa ce s-au incorporat, se adauga treptat si faina. In final, se adauga si esenta de vanilie.

Se toarna compozitia intr-o forma tapetata (fie cu unt si faina, fie cu hartie de copt), si se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. (cam 50-60 de minute)

Dupa ce se racoreste, se scoate din forma si se pudreaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ioana88 1

22.06.2011, 09:54

Vreau sa fac si eu azi dar nu stiu ce fel de branza sa cumpar.Din cate stiu eu Almette e cu verdeata sau ceapa si nu se potriveste cu zahar cred.., de care sa cumpar?exista ceva almette dulce?

Miha 1

22.06.2011, 10:13

Ioana, exista Almette si cu smantana, ce se potriveste foarte bine la prajituri. Chiar si la creme de prajituri.
Poti folosi si crema de branza Philadelphia (simpla) sau chiar branza de vaci simpla (grasa si cremoasa, de preferat). Eu am incercat varianta din urma, cu branza de vaci si a iesit foarte buna.

MIUTA 1

22.06.2011, 10:17

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu cu capucino