Este un chec pufos , gustos si aromat .
Danutei , graviduta noastra i-a fost pofta de ceva prajitura cu zmeura iar Ana prietena fiului mic Razvan mi-a dat reteta de chec a mamei ei , iata ce a iesit !!!
Albusurile se bat spuma cu zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu uleiul, un praf de sare, coaja rasa de lamaie si laptele.
Faina se amesteca cu praful de copt .
Turnam galbenusurile peste albus amestecand incet sa se omogenizeze.
Tapetam 2 tavi de cozonac cu hartie de copt.
Punem 3 parti din compozitie in tavi iar o parte o amestecam cu cacaoa .
Spalam zmeura si o scurgem de apa .
Punem compozitia cu cacaoa si zmeura peste restul compozitiei .
Le dam la cuptorul preancalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Facem testul cu scobitoarea si lasam putin la racit in tava .
Presaram cu zahar pudra .
Pofta buna !!!
1
Albusurile se bat spuma tare incat daca intoarcem castronul sa nu curga