Chec cu alune si stafide

de Miha in Dulciuri, 19 Iul 2010 | 5976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 500 g iaurt
  • 3 linguri cacao
  • 50 g alune
  • 50 g stafide
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu alune si stafide:

Ouale se bat cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana acesta se topeste si compozitia devine ca o crema. Se pun apoi pe rand, amestecand bine dupa fiecare untul topit, iaurtul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se incorporeaza alunele tocate grosier si stafidele stropite cu esenta de rom.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava bine unsa cu ulei si presarata cu faina si se da la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza si se serveste cu sos de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu alune si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert chec cu cacao si nuci