Gălbenușurile se amestecă energic cu zahărul și zahărul vanilat, până se dublează cantitatea.
Albușurile ținute cca. 60 de secunde la temperatura camerei se bat energic, eu l-am exploatat de THOR ;) cu un praf de sare și 1 lingură de oțet aromat cu căpșuni ;)
După ce s-a obținut o spumă fermă din albușuri, se adaugă crema de gălbenușuri și făina cernută, amestecându-se ușor, până ce se vor îngloba toate ingredientele.
Din aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. ¾ din compoziție.
În restul compoziției se adaugă cca. 3 linguri de pudră de cacao, amestecându-se energic, până ce se omogenizează aluatul.
Aluatul de cacao se toarnă peste aluatul de ouă, apoi se dă prăjitura la copt în cuptorul preîncins cca. 10 minute la 200 grade, apoi 45 de minute la 180 grade.
După ce trece testul scobitorii, se oprește cuptorul și se lasă la răcit în cuptor cu ușa întredeschisă.
La servire se pudrează cu zahăr farin. Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.