Chec bicolor

de Anamaria7 in Prajituri, 14 Noi 2010 | 8382 vizualizari

 

Primul meu chec facut in cuptor de paine la buni :D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 150gr zahar
  • 250gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 1 lgt esenta de rom
  • coaja de la o lamaie
  • 60gr unt
  • 1 lg lapte
  • 1 lg cacao
  • 1 lg zahar
  • 100 gr nuca maruntita
  • 1 pumn de stafide
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec bicolor:

Facand in cuptorul de paine... nu am prea putut "seta" temperatura :)) dar 180C e de ajuns.

Tapetam cu ulei si faina o tava de chec (a mea era de cca 30cm lungime).

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si mixam in continuare pana ce compozitia capata luciu si se tine de tel. Galbenusurile se adauga pe rand, amestecand bine dupa fiecare, apoi punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie.

Topim untul, adaugam apoi laptele si cacaoa, iar la final lingura de zahar.

Faina si praful de copt se cern, apoi se adauga in ploaie peste compozitia de oua. Din aceasta cantitate, o treime se muta in alt vas si se incorporeaza amestecul de cacao.

In tava turnam compozitia fara cacao, presaram stafidele, apoi o turnam pe cea cu cacao (putem sa aranjam cum vrem; continuu, din loc in loc etc.)

Presaram nuca maruntita si tinem tava in cuptor pana cand checul crescut trece testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec bicolor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Anamaria7 1

17.11.2010, 22:42

multumesc, Sylvia mirosea toata curtea a chec, intr-adevar

Corinuta 1

21.11.2010, 01:11

foarte frumos ti-a iesit!

susu 1

25.02.2011, 14:19

Ah ce bun e... sper ca nu mi-a scapat reteta asta mor dupa checuri pufoase si rumene

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert chec umplut