De cum l-am văzut postat în rețeta anului 2014, am știut că va fi câștigător ;) Nah, intuție de ”peștoaică” I-a venit rândul, și culmea de două ori, consecutiv;) A avut mare succes. Mah, ia-m adus și eu ceva în plus, că nu se putea, dar vă asigur că e tare sățios ;) Gata cu vorbăria, spor la treabă! Mulțumesc Laurici pentru inspirație :-* P.S. Nu prea am prins poze de prezentare, de fiecare dată s-a epuizat instant ;)
Pieptul de pui se toacă mărunt, recunosc că am folosit tocătorul electric de la Phillips, la fel se procedează și cu verdețurile.
Într-un castron adânc, se adaugă toate ingredientele mărunțite, inclusive ceapa și fulgii de usturoi, se asezonează de sare, piper, apoi se adaugă ouăle și se amestecă ușor până se înglobează toate ingredientele.
Foile de plăcintă se ung cu puțin ulei de măsline apoi se suprapun în cruce și se așează în tava de chec, se adaugă un prim strat de umplutură, se așează artistic pălăriile de ciuperci, apoi se acoperă cu restul de umplutură. Foile se închid peste umplutură ca și un plic. Se ung deasupra cu ou bătut, se preasă mix-ul de semințe și se dă la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la foc mediu.
După ce trece testul scobitorii se scoate checul din formă, ca să nu se umezească. Se lasă la răcit și se servește ca atare.
Spor și poftă bună!
1
nu e nevoie să ungeți tava cu ulei, foile de plăcintă sunt un fel de foi ”comestibile” de pergament ;)