Chec aperitiv cu ciuperci

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 1 Dec 2014 | 6939 vizualizari

 

Așa, am cam șomat zilele astea :D Adică la postat rețete, nu în bucătărie :) Acum vă aduc o rețetă tare faină și simplă, împrumutată de undeva din blogosfera culinară, e salvată de mult timp în calculator (la vremea aceea, nu mă interesa sursa :D, nici nu știam de Bucătăraș) Oricum, acum i-am adus un pic de Panacris ;) Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • Ouă 3 bucăți,
  • Ulei de floarea soarelui 50 ml,
  • Făină albă de grâu 250 g,
  • Smântână grăsime 3 % 4 linguri,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Sare iodată 2 lingurițe.
  • Umplutura:
  • Ciuperci 1 conservă,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Morcov 1 bucată medie,
  • Sare iodată 2 lingurițe,
  • Ulei de floarea soarelui 1 lingură.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu ciuperci:

Prima oară se pregătește umplutura. Ceapa și morcovul curățate se toacă mărunt, apoi se călesc în puțin ulei, până devin translucide. Apoi se adaugă ciupercile scurse de lichidul din conservă, tocate mărunt, asezonându-se cu sare iodată, lăsându-se la călit încă vreo 3 minute. Umpultura se lasă la răcit până ce se pregătește aluatul.

Ouăle se bat energic cu smântâna, uleiul și făina cernută, împreună cu praful de copt și apoi se asezonează cu sare. Din această compoziție se iau două linguri și se adaugă amestecului de ciuperci. Intr-o tavă de chec tapetată cu hârtie de pergament se toarnă aluatul, iar în mijloc se pune ușor cu lingura umplutura. Se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la 200 grade.

După ce trece testul scobitorii, se scoate checul, apoi se lasă la răcit.

Spor și poftă bună!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv din carne de porc si leurda